Mediatori 2015

Go to content

Main menu

Evenimente

Mediatorii sibieni şi-au ales conducătorii
      După ce Consiliul de Mediere din România a decis organi­zarea de alegeri la nivelul fiecărui judeţ, dorindu-se astfel descentralizarea acestui sistem, la Sibiu a fost desemnată prin vot conducerea noii structuri. În urma votului exprimat, Corpul Profesional al Mediatorilor din Judeţul Sibiu şi-a ales, miercuri, 13 mai, echipa de conducere, formată din preşedinte Iliuţă Popescu, vicepreşedinţi Horaţiu Alexandru Rusu şi Valentin Gabriel Paliştan, în cursă fiind înscrişi şase mediatori. La eveniment a participat şi Ana-Maria Tuluc, membru supleant în Consiliul de Mediere de la nivel naţional. Preşedintele ales, Iliuţă Popescu, le-a mulţumit pentru încrederea acordată colegilor mediatori şi s-a arătat încrezător în rolul pe care această profesie aflată în stadiu de pionierat în România îl va juca în societate. „Dragi colegi mediatori, vă mulţumesc pentru încrederea acordată prin votul exprimat şi sper ca împreună, în noua structură <<Corpul Profesional al Mediatorilor din Judeţul Sibiu>>, să dăm valoare medierii!”, a spus preşedintele Iliuţă Popescu.

Sursa: TribunaMedierea prinde rădăcini şi la Sibiu
      Mediatorii sibieni au plantat, săptămâna trecută, un copac în Parcul Tineretului. Astfel, ei se alătură campaniei naţio­nale demarate de Consiliul de Mediere, prin care se doreşte marcarea maturizării profe­sionale a mediatorilor şi apropierea de cetăţean.       
      La Sibiu, conducerea Corpului Profesional al Mediatorilor din judeţ doreşte ca prin acest gest simbolic să atragă aten­ţia cetăţenilor asupra posibi­lităţii de a apela la mediatori. Mes­teacănul din Parcul Tineretului a fost plantat de preşedintele Corpului Profe­sional al Mediatorilor din judeţul Sibiu, Iliuţă Popescu, vicepre­şedinţii Horaţiu Rusu şi Valentin Paliştan şi de Ana Maria Tuluc, membru su­pleant al Con­siliului de Mediere. Preşedintele CPMJ Sibiu, Iliuţă Popescu spune că "Medierea va deveni un instrument util pentru cetăţean în viitorul apropiat, pentru că este o alternativă modernă, rapidă, eficientă pentru re­zolvarea cu succes a con­flictelor. Dorim să mulţumim pentru sprijinul dat acţiunii noastre de a planta un pom într-o zonă centrală, Primăriei munici­piului Sibiu, vicepri­marului Virgil Popa".

Sursa: Tribuna


Medierea - o alternativă benefică într-o societate conflictuală
      Conducerea Corpului Profesional al Mediatorilor din Sibiu a organizat, joi, o conferinţă de presă în care a discutat despre priorităţi, strategii, dar şi despre proiecte actuale.

      În cadrul conferinţei s-a amintit faptul că în judeţul Sibiu există 167 de mediatori autorizaţi, iar la alegerile desfăşurate în data de 13 mai a.c., Iliuţă Popescu a fost ales preşedintele C.P.M.J, iar Alexandru Horaţiu Rusu şi Valentin Gabriel Paliştan au fost desemnaţi vicepreşedinţi. "Prin această organizare judeţeană, Consiliul de Mediere poate să răspundă eficient necesităţilor din sistemul judiciar şi prevederilor Directivei 2013/11/UE privind soluţionarea alternativă a litigiilor (SAL) în materie de consum şi ale Regulamentului UE nr. 524/2013 privind soluţionarea online a litigiilor (SOL) în materie de consum", a spus Iliuţă Popescu, preşedintele C.P.M.J. Aceste modificări legislative se referă la rezolvarea amiabilă a litigiilor dintre consumatori şi producători şi au termen de transpunere în dreptul intern al statelor - 9 iulie 2015.

      Proiecte pe plan social
      Pe plan social, Consiliul de Mediere este implicat în campania "Medierea prinde rădăcini", dar şi în proiectele "România Mediază" şi "O societate a dialogului" prin care preconizează să aducă o serie de beneficii în comunităţile locale, după cum au spus mediatorii prezenţi la eveniment. Primul proiect, "România mediază", se adresează persoanelor care nu ar putea beneficia de serviciile unui mediator autorizat şi se va realiza în parteneriat cu instituţiile de cult din România, iar cel de-al doilea vizează implicarea Consiliului de Mediere în plan social prin contribuţia la ridicarea de locuinţe sociale şi la acordarea de rechizite pentru elevii orfani. "Prin această strategie, Consiliul de Mediere creează premisele unui răspuns eficient al profesioniştilor în mediere la nevoile societăţii civile în ansamblu şi la nivelul instituţiilor statului, atât centrale, cât şi judeţene", a mai spus Iliuţă Popescu.

      Consiliul de Mediere a decis organizarea teritorială a Corpului Profesional al mediatorilor, din care fac parte toţi mediatorii autorizaţi ce îşi exercită profesia pe raza unui judeţ. 42 de corpuri profesionale judeţene vor asigura implementarea strategiei Consiliului de Mediere în teritoriu.

Sursa: Tribuna

Contact

Birou de Mediator: Iliuță POPESCU
Adresa: Sibiu, Str. Luptei, Nr.16A
Telefon: 0728 822 001
Telefon
/ Fax: 0269 221 441
E-mail:
office@mediatori-sibieni.ro
             
popescu@mediatori-sibieni.ro 
 
Back to content | Back to main menu